Over Ilan Westphal

Persoonlijk

Ilan Westphal heeft in zeer uiteenlopende sectoren forse organisatieveranderingen gemanaged, zowel in dienstverband als op interim-basis vanuit zijn eigen onderneming Westphal Consultancy. Hij werkte in organisaties als: Nuon, Douwe Egberts, ABN AMRO Bank, Vattenfall, Hogeschool Utrecht en FrieslandCampina. In deze organisaties werkte hij als (interim)manager en directeur binnen de functiegebieden: Human Resources, Informatie Management, Shared Services en bedrijfsvoering.

Image

Persoonlijk

Ilan Westphal is geboren op 26 augustus 1974 in Amsterdam. Hij groeide op in Edam, ging naar de middelbare school in Hoorn en woont momenteel in Oosthuizen. Hij is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw twee dochters en een zoon.

Image

Studie

Ilan Westphal heeft Geschiedenis gestudeerd in Amsterdam. Hij behaalde zijn bachelor aan de Hogeschool van Amsterdam en aan de Universiteit van Amsterdam sleepte hij een mastertitel binnen. Vervolgens heeft hij naast zijn baan Bedrijfskunde gestudeerd in Engeland, aan het Henley Management College. Om zijn kennis uit te breiden, heeft hij meerdere managementprogramma’s en trainingen gevolgd bij onder meer: De Baak, Nyenrode Business Universiteit en TIAS Business School.

Studie

Ilan Westphal studeerde geschiedenis in Amsterdam. In 1998 behaalde hij zijn bachelor aan de Hogeschool van Amsterdam en in 2000 zijn master aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens heeft hij naast zijn werk bedrijfskunde gestudeerd aan Henley Management College in Engeland. Aanvullend op zijn studies geschiedenis en bedrijfskunde heeft hij meerdere managementcursussen en programma’s gevolgd, waaronder het Strategic Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit en het Senior Executive Program aan TIAS Business School.

Loopbaan

In diverse sectoren heeft Ilan Westphal zeer uiteenlopende organisatieveranderingen geleid. Dit deed hij zowel in loondienst als op interim-basis vanuit zijn eigen onderneming Westphal Consultancy. Hij werkte in organisaties als: Nuon, Douwe Egberts, ABN AMRO Bank, Vattenfall, Hogeschool Utrecht en FrieslandCampina. In deze organisaties werkte hij als (interim)manager en directeur binnen de functiegebieden HR, Informatie Management, Shared Services en bedrijfsvoering. Vanuit deze rollen gaf hij leiding aan omvangrijke organisatieveranderingen, organisatieontwikkeling en strategierealisatie trajecten. Naast centralisaties, reorganisaties en (digitale) transformatietrajecten heeft Ilan Westphal een bijdrage mogen leveren aan meerdere fusies en splitsingen van organisaties. Hierbij heeft hij ruime ervaring opgedaan met het realiseren van organisatieveranderingen, het begeleiden van de daarmee samenhangende cultuuromslag en het coachen en ontwikkelen van management en medewerkers.

Ilan Westphal heeft een passie voor organisatieontwikkeling en continue verbetering. Hij verbindt zich veelal voor een langere periode aan organisaties met als doel de organisatieverandering waaraan hij mag bijdragen daadwerkelijk te borgen in de betreffende organisatie. Zo nu en dan vervult hij ook kortere interim-opdrachten met een duidelijk afgebakende kop en staart. Tot slot werkt hij als gastspreker in diverse organisaties en als gastdocent aan universiteiten en business schools op het gebied van organisatieontwikkeling en verandermanagement.

Loopbaan

Na zijn afstuderen ging Ilan Westphal bij ABN AMRO Bank werken. Hier werkte hij acht jaar zowel nationaal als internationaal in HR en Operations. In zijn laatste functie bij de bank was Ilan als Directeur Informatie Management verantwoordelijk voor een fors transformatieproces. Sindsdien werkte hij onder andere als HR directeur, directeur Shared Services en directeur bedrijfsvoering in zeer uiteenlopende sectoren bij organisaties als: Nuon, Douwe Egberts en Hogeschool Utrecht. In deze organisaties was hij naast de dagelijkse bedrijfsvoering verantwoordelijk voor diverse omvangrijke organisatieveranderingen, organisatieontwikkeling en strategierealisatie trajecten. Dit afwisselend in dienstverband én als interimmanager vanuit zijn eigen bedrijf: Westphal Consultancy – Project & Interim Management

Vrije tijd

In zijn vrije tijd houdt Ilan Westphal ervan om samen met zijn gezin te varen op het IJsselmeer en om de vakanties door te brengen aan de Middellandse zee. Verder houdt hij van sporten en is hij een enthousiast beoefenaar van Ving Tsun Kung Fu. Naast zijn eigen training geeft hij sinds 2014 ook met veel voldoening les in dit systeem vanuit zijn sportschool: Ving Tsun Kung Fu Purmerend

Sinds 2016 combineert hij regelmatig zijn werkervaring als onder andere HR directeur en leidinggevende van verandertrajecten met zijn passie voor Ving Tsun. Hij geeft bijvoorbeeld workshops en trainingen die op Ving Tsun Kung Fu gebaseerd zijn, op het gebied van persoonlijk leiderschap en het werken vanuit eigen kracht en overtuiging. Deze trainingen geeft hij voornamelijk aan collega-leidinggevenden en adviseurs.

Vrije tijd

In zijn vrije tijd houdt Ilan ervan om samen met zijn gezin te varen op het IJsselmeer en om de vakanties door te brengen aan de Middellandse zee. Verder houdt Ilan van sporten en is hij een enthousiast beoefenaar van Ving Tsun Kung Fu. Naast zijn eigen training geeft hij sinds 2014 ook met veel plezier les in dit systeem vanuit zijn eigen sportschool: Ving Tsun Kung Fu Purmerend

Wil je meer weten? Neem dan contact op.